Wie is Alex?

Die kerel op dat fotootje, dat ben ik. Alex Ruwers, ook wel Alex de Makelaar genoemd. Ik ben geboren op 21-03-1979 en getogen in Eindhoven-Woensel. Sinds 2002 woon ik samen met mijn lieve vriendin Esther. Eerst in de Rijpelberg, toen verhuisd naar Asten-Heusden en uiteindelijk in 2011 neergestreken op de Schutsboom 52 in Brandevoort. Ondertussen hebben we 2 geweldige jongens gekregen (Stef, 2007 en Tygo, 2009).

Via een omweg ben ik in de makelaardij terecht gekomen en na een pittige avondstudie van 3 jaar mocht ik mijzelf in 2004 ‘Makelaar Onroerende Zaken en alle rechten die daar op kunnen rusten’ (of kortgezegd ‘Makelaar o.z.’) noemen.

Makelaar in Brandevoort

Ondertussen ben ik helemaal verknocht geraakt aan Brandevoort. Deze geweldige wijk biedt alles wat je nodig hebt en je kunt hier gewoon heel fijn wonen. Dit heeft mij er toe bewogen om De Makelaar In Brandevoort te zijn. Het was eigenlijk ook een logische stap, aangezien ik het enige makelaarskantoor ben dat in Brandevoort zelf gevestigd is.

In 2014 heb ik het logo veranderd en mij gespecialiseerd in de wijk. De diversiteit in de verschillende bouwstijlen zorgen er voor dat het werk steeds afwisselend blijft. Ik spits mij toe op de verkoop en aankoop van bestaande huizen en appartementen. Met goed resultaat, mag ik zeggen.

Hier even een kort lijstje van prestaties (hand in eigen boezem)

  • Onderhandelingsresultaat bij aankoopbemiddeling: gemiddeld 9%
  • Onderhandelingsresultaat bij verkoopbemiddeling: gemiddeld 4%
  • Gemiddelde verkooptijd: 4 maanden (gemiddelde in Helmond = ca. 9 maanden)
  • Conversieratio: 70-80% (gemiddelde bij Helmondse makelaars = 40-45%)

 

Wat doet Alex?

Aanpassen. In hoofdlijnen telkens weer aanpassen aan de ontwikkelingen. Niet alleen de woningmarkt is in beweging. Ook de klanten, kopers en de techniek zijn continu in beweging. Wat vorig jaar goed werkte kan nu alweer achterhaald zijn. Wat kopers en verkopers willen zien veranderd ook om de zoveel tijd. We raken gewend aan technische vooruitgang en verwachten producten die hierin meegaan en intuïtief prettig werken en voelen. Ik stel mezelf dan ook ten doel om elke keer weer met iets nieuws te komen. Iets dat een aanvulling is op het uitgebreide scala aan producten en diensten die ik al biedt. Werkt iets niet meer? Dan wordt dat uit het pakket verwijderd. Is er een nieuwe techniek op de markt? Dan wil ik dat als eerste testen. Als het werkt om de verkoop van woningen bevorderen, dan wordt het opgenomen in het standaard productenpakket. Werkt het niet? Weg ermee. Tijd, energie en geld zijn kostbaar. Dus het is zaak deze te besteden aan datgene wat wél werkt. Er is wel iets dat al sinds 2004 onveranderd is gebleven. Een makelaar moet communiceren. De verkoper wil op de hoogte gehouden worden van de vorderingen. Een belletje (of app-je) na de bezichtiging hoe het gegaan is en wat voor mensen er zijn geweest. Dat kijkers na-gebeld worden en de reactie teruggekoppeld wordt. Het hoeven geen uitgebreide verslagen te zijn. Gewoon even een kort berichtje is meestal voldoende. Dit is bij mij dan ook gemeen goed. Je wordt gewoon op de hoogte gehouden. Bij kijkers is communicatie ook heel belangrijk. Ik stel dan ook verschillende vragen aan de kijkers. Zo kom ik veel te weten over de mensen. Dat is niet alleen handig bij onderhandelingen, maar ook om er achter te komen welk huis bij ze past. Als je dat weet, kun je matchen. Zoekers meenemen naar het huis dat ze zoeken. Daar verkoop je weer meer huizen door.

Contact met Alex

Als je na het lezen van bovenstaande meer wilt weten, dan kun je me uitnodigen om eens bij je thuis te komen. Dan kun je al je vragen op me afvuren.

Contact opnemen